Iul 22, 2015    Articole

Este mai mult decat evident faptul ca cizmele din piele de calitate nu sunt deloc ieftine. Asa ca, dupa ce ati cumparat o astfel de pereche, trebuie sa stiti cum sa aveti grija ca acestea sa reziste probei timpului.

Poate primul cel mai importat aspect pe care trebuie sa-l cunoasteti despre cizmele de piele este faptul ca inamicul numarul unu al acestora este praful. In aceasta privinta, cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa curatati cizmele dupa fiecare utilizare. Daca nu veti face acest lucru, praful va intra in micile cute pe care pielea obisnuieste sa le faca si va crea una aspect neplacut, iar, cu timpul, zgarieturi. De altfel, praful usuca pielea, facand-o sa-si piarda treptat elasticitatea si calitatea.

Pentru o ingrijire corecta a pielii utilizati doar produse avizate de curatare. Puteti aplica chiar si produse pe baza de glicerina, precum cremele, insa doar dupa ce stergeti cu o carpa moale sau cu o perie speciala praful. In acest sens, trebuie sa va avertizam ca si utilizarea intr-o cantitate mult prea mare de solutie de curatat poate deteriora produsul. Dupa ce ati curatat, este recomandat ca produsul sa fie expus cel putin doua zile la aer.

Un alt lucru pe care trebuie sa-l luati in seama destul de serios este expunerea pe termen indelungat la apa. Pielea si apa nu se impaca atat de bine pe cat pare, deteriorand-o treptat. Daca, din nefericire, cizmele au intrat in contact cu apa, este recomandat ca imediat ce ajungeti acasa sa incercati sa le puneti intr-un mediu uscat si ventilat, pentru a se usca lent. Nu incercati sa le uscati cu uscatorul de par sau cu alte aparate de prin casa fiindca va asigur ca rezultatele nu va vor incanta.