Septembrie 29, 2015    Articole

Pentru o incaltaminte care a pornit ca una strict masculina, cizmele au devenit rapid un accesoriu nelipsit din garderoba femelilor. Sexy si elegante ele pot fi purtate atat in ocazii formale cat si informale si se potrivesc cu o multime de outfit-uri. O pereche de cizme aleasa intelept poate pune in evidenta orice tinuta, oferindu-i personalitate. Desi, de cele mai multe ori le purtam cu pantaloni, cizmele merg perfect cu rochii sau fuste.

Tipuri de cizme:

Cizmele sunt de diferite tipuri, de cele mai multe ori ele fiind diferentiate in functie de lungime. De asemenea, materialul, print-ul, tocul si prezenta accesoriilor precum catarame, sireturi sau fermoare, joaca un rol important. Bineinteles, ca orice alt tip de incaltaminte, diferitele tipuri de cizme, avantajeaza diferite tipuri de picior.

Se gasesc cizme cu lungimi si tocuri neconventionale. Dupa cum am mentionat, ideal este sa gasim o pereche de cizme care nu avantajeaza doar piciorul ci intreg corpul.

Sfaturi pentru a purta cizme cu rochii si fuste

Nu este deloc neobisnuita combinatia dintre feminin si masculin, pentru un look edgy. Cu toate astea, trebuie sa avem grija cum combinam o rochie cu o pereche de cizme, pentru a nu gresi un look simplu.

Ai grija la tiv

Una din regulile de baza atunci cand pori cizme este sa ai grija sa fie sub nivelul rochiei sau fustei. Bineinteles, asta nu este o problema prea mare cu botinele, dar pentru cele caretrec de genunchi, este important sa lasam sa se vada putin picior. Arata mult mai bine asa. Exceptia de la regula o fac rochiile vaporoase cu tiv fluid, pentru ca nu stau pe corp si deci nu arata ciudat cu cizme mai lungi.

Poarta-le cu dresuri

Dresurile sunt un mod practic prin care rochiile si fustele se poarta in sezonul rece si arata bine cu cizme. E de asemeni o solutie pentru cele care nu vor sa arate prea multa piele. Alege un dres negru, maro sau gri, pentru ca se poitrivesc cu majoritatea tinutelor si alegerea unei cizme in aceeasi culoare poate lungi si subtia piciorul. DEsigur si cele cu model, pot aduce un plus tinutei.

Alege stiluri asemenatoare

Nu toate rochiile si fustele merg cu toate cizmele. Fustele pana, de exemplu, merg mai bine cu botine decat cu cizme lungi. Cizmele tip cowboy merg foarte bine cu fuste cu talie inalta, dar nu cu rochii tip pulover. Daca te afli in dubii, este mereu bine sa ramani la lucruri basic. Botinele se potrivesc cu majoritatea fustelor si rochiilor.

Alege stilul potrivit ocaziei

Cizmele se potrivesc cu mai toate tinutele. Dar nu toate tinutele se potrivesc oricarei ocazii. La locul de munca, e posibil sa scapi cu o pereche de botine cu toc sau chiar cizmele pana la mijocul gambei pe timp de iarna. Cizmele cu talpa joasa se potrivesc mai bine ocaziilor casual, pec and cele cu toc sunt mult mai potrivite situtiilor formale. O rochie se poate potrivi ambelor ocazii, doar prin alegerea unui alt tipde cizme.