Aprilie 22, 2015    Articole

De cate ori nu v-ati gandit la faptul ca achizitionarea articolelor de incaltaminte este bazata exclusiv pe in intuitia de moment, care contrar aparentelor, ar trebui sa fie elementul lasat in coada listei de prioritati? Tocmai acesta este adevarul, pentru ca exista o serie de nevoi si reguli estetice mult mai folositoare in derularea unei astfel de investitii. Un imbold surprinzator il regasim la nivelul tendintelor actuale, care deseori nu sunt adaptate cerintelor siluetei individuale sau stilului vestimentar caracteristic.

Sunt multe perechi de incaltaminte care supravietuiesc pe piata doar pentru ca beneficiaza de o promovare excesiva, insa tine exclusiv de dumneavoastra daca reusiti sa identificati in final combinatia estetica menita sa va ofere un look chic. Cel mai elocvent exemplu este reprezentat de cizmele UGG, a caror purtare excesiva a determinat conturarea unui spirit deosebit de critic de catre majoritatea persoanelor influente din acest domeniu. Nu, cizmele tip UGG nu sunt atat de versatile precum ne-ar placea noua sa credem, ba chiar destinatia lor este una fixa: tinutele casual lejere.

Faptul ca majoritatea persoanelor aleg sa le includa in egala masura in tinutele lejere, insa mizeaza si pe rolul lor de accesoriu inedit pentru creatiile vestimentare elegante reprezinta un dezechilibru estetic. Forma si design-ul lor sunt primele doua trasaturi incompatibile cu o rochita crosetata sau o fusta tip creion. Din contra, daca alegerile comune care va reprezinta sunt duo-urile intre jeansi skinny si pulloverele crop top, atunci puteti investi cu placere si siguranta intr-o pereche originala de UGG-uri, de preferat intr-un model cat mai clasic si versatil. Versiunea “aluna” reprezinta o solutie castigatoare pentru femeile mignione, dar care totusi sunt impresionate de acest model de incaltaminte.

Un alt articol de incaltaminte deosebit de popular si omniprezent in majoritatea outfit-urilor stradale este reprezentat de ghetele punk. Din acest punct de vedere, se observa o liniaritate iesita din comun pentru tinutele completate de un astfel de artificiu compozitional. Geaca si pantalonii de piele reprezinta fondul vestimentar cheie pentru mixarea unor bocanci din lac, in timp ce in partea superioara a corpului se poate opta pentru o camasa sofisticata, sau un tricou sport. Libertatea imensa de asortare si gradul superior de comoditate inglobeaza principalele considerente care stau la baza achizitiei lor, alaturi de preturile promotionale, sporite de discounturi majore in perioada reducerilor sezoniere.

Acestea sunt doar doi piloni din ansamblul articolelor de incaltaminte care beneficiaza de o popularitate sporita in randul categoriilor destinate perioadei reci a anului. Chiar daca prezenta lor longeviva in topul preferintelor marilor designeri atesta stilizarea puternica si versatilitatea, atunci cand alegem un astfel de model trebuie sa ne consultam atuurile si minusurile siluetei personale, precum si colectia de creatii vestimentare care inglobeaza garderoba noastra de baza. Nu este suficienta investitia intr-un articol superior din punct de vedere calitativ si cu un design excelent, ci acesta trebuie sa fie perfect pliabil pe nevoile si dorintele noastre.